De sooz

Een bijkomende opdracht voor het ontwerp van de openbare ruimte van de kerk, was het herinrichten van de Sooz-ruimte. Veel kerken hebben een Sooz-ruimte. Maar wat is dit nu precies? In de Sooz-ruimte komen de jongeren en kleinere kinderen van de kerk samen. In de vrije tijd van de jongeren of na kerktijd is deze ruimte vaak geopend voor hen.

Om ook een toepassend concept toe te voegen ben ik op zoek gegaan naar wie en wat jongeren zijn. Jongeren staan volop in het teken van groeien, ontdekken en nieuwe meningen zaaien. Een toepassend concept hierbij was Fern. Een Fern, of ook wel varen in het Nederlands is een aparte plant. Er zijn wel duizenden soorten van de Fern op aarde, net zoals de mens. Geen een plant is gelijk en het groeiproces is ook heel erg typerend. Wanneer een Fern groeit, rolt hij zich zelf uit, hierdoor ontwikkeld de plant zich zelf. Daarnaast zijn er wel zaadjes, maar die zitten onder de plant en zijn niet zichtbaar maar kweken zich onder de bladeren van de plant. Het is dus een erg inspirerende plant waar meerdere betekenissen achter zitten. 

Bovenaanzicht nieuwe indeling. 

Aanzicht vanaf de ingang. 

Aanzicht zithoek met tv.  

Vanaf de keuken gezien. 

Schuin boven aanzicht. 

De jongeren zullen zich op hun plek voelen, het is er gezellig én hip. Daarnaast wilden zij erg graag verschillende producten terug zien in het ontwerp. Denk hierbij aan een plek om koffie te zetten, een tv met bijpassend meubilair en een werkplek. 

Ik vond het een onwijs leuke opdracht in samenwerking met erg leuke mensen!